Ciorbă de sardine
PrinteazaO reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute.
- 800 g sardine
- 250 ml borş
- 3 cartofi
- 4 roşii
- o ceapă
- un morcov
- o jumătate de ţelina
- doi ardei capia
- pătrunjel
- sare, piper
- ouă
- ardei iute
Preparare:
Sardinele se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi se taie în jumătăţi.
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă,, se pune ceapa şi se căleşte pînă devine sticloasă.
Se adaugă morcovul, ţelina şi ardeiul se călesc şi se pun într-o oală în care fierb doi litri de apă.
Se lasă pe foc pînă cînd legumele sînt aproape fierte, se pun cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi.
Se fierb timp de zece minute, se adaugă sardinele, sarea, piperul, borşul şi roşiile date pe râzătoare.
Se mai fierbe încă zece minute la foc mic, se presară verdeaţă şi se serveşte.
Ciorbă de sardine
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ciorba de sardine cu bors
Ciorba de sardine cu bors din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute Mod de preparare: Sardinele […]
Fac des ciorba de peste. O sa fac acum si ciorba de sardine. Multumesc pentru idee.