Ciorba de gasca cu iaurt din: gasca, sare, ceapa, patrunjel, morcovi, telina, cartofi, dovlecei, marar, iaurt, faina, oua, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 gâscă întreagă sare 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină mică 2 cartofi 2 dovlecei 1 legătură de mărar 200 g iaurt 80 g făină 2 ouă ulei de măsline zeama […]
Ciorba de sarmale cu varza noua
PrinteazaCiorba de sarmale cu varza noua: Faci sarmale în mod obişnuit, din carne tocată, ceapă crudă şi călită şi condimente. Impătureşti sarmalele şi le aşezi în oală astfel: toci varza crudă şi o aşezi pe fundul oalei cu mărar proaspăt şi cimbru.
Pui 2-3 rânduri de sarmale şi deasupra pui din nou varză tocată mărunt, mărar şi cimbru.
Torni apă combinată cu ulei până se acoperă sarmalele şi le dai la foc iute până în momentul în care încep să fiarbă, când faci focul mic. Intr-o oră sunt fierte.
Pe parcursul fierberii nu bagi lingura să amesteci; scuturi oala şi este suficient.
Când sunt fierte sarmalele faci repede un sos din 2 linguri de făină diluate în lapte.
Torni sosul peste sarmale, dai în clocot, laşi câteva minute să fiarbă, tragi oala de pe foc şi adaugi o lingură cu oţet.
Sarmalele se servesc cu multă zeamă şi cu smântână.
Ciorba de sarmale cu varza noua
Ciorba de peste (cod) din: cod, cartofi, ardei grasi, rosii, ceapa, otet, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg cod, 4 cartofi noi (mărişori) 2 ardei graşi 1/2 kg roşii 2 legături ceapă oţet sare leuştean Mod de preparare: Laşi peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi cantitatea în două: pentru […]
Bors de potroace cu carne de gasca
Bors de potroace cu carne de gasca din: carne de gasca, apa, bors, ceapa, orez, ardei, leusetan, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1,2 kg carne de gâscă 3 l de apă 1/2 l de borş sau zeamă de varza 2 cepe 50 g orez sare piper 2 ardei graşi leuştean verde 2 linguri cu smântână […]
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de sarmale