Ciorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre
PrinteazaCiorbă scăzută lipovenească cu carne de pasăre din: ciocanele, bors, paste fainoase, ou, morcov, pastarnac, telina, ardei gras, ardei iute, smantana si condimente.
Ingrediente:
- 200 g ciocanele
- 1/2 bors
- 100 g paste fainoase (spirale)
- 1 ou
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 2 ardei iuti
- 3 linguri smantana
- condimente pentru legume
Mod de preparare:
Speli carnea cu apă caldă. O pul într-o oală cu apă şi cu condimentele de legume. Morcovul îl cureţi şi îl tai mărunt. Păstârnacul îl cureţi şi îl dai pe râzătoare. Ardeiul gras îl cureţi şl îl tal în bucăţi. Pul toate legumele peste carne şi laşi să fiarbă 30 de minute. Pui borşul după gust.
Adaugi pastele făinoase şi mal laşi să fiarbă încă 10 minute, în acest timp spargi oul, îl baţi puţin şi-l adaugi în ciorbă. Ardeii iuţi îi tai mărunt şl îi pui în oală. Când este gata, potriveşti după gust ciorba cu cele 3 linguri de smântână.
Pofta buna!