Ciorba scazuta
PrinteazaCiorba scazuta din: linte, ceapa, usturoi, morcovi, ardei gras, ulei de masline, zeama unei lamaie, chimion, boia dulce, suc de rosii, alune, patrunjel verde, sare si piper.
- 400 g linte galbena
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras (galben)
- 2 linguri ulei de masline
- zeama unei lamai
- chimion macinat
- boia dulce (sau iute)
- 200 ml suc de rosii
- 50 g alune (arahide)
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi lintea, o speli în mai multe ape teci şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, la foc mic. Separat, căleşti în uleiul de măsline ceapa toqairă mărunt şi usturoiul feliat până devin sticloase.
Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe sau trecuţi pe râzătoare, ardeiul curăţat de seminţe, tăiat mărunt, codiţele de pătrunjel tocate fin şi le laşi să fiarbă în suc propriu circa 15 minute.
Torni legumele pes¬te lintea din oală, adaugi sucul de roşu, condimentezi cu chimion măcinat, boia dulce (sau iute), piper şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 25 de minute.
Iei vasul de pe foc, potrivesti din nou gustul de sare, adaugi zeama de lamaie, dupa gust, si servesti dupa dupa circa 5 minute, garnisita cu arahide zdrobite grosier.
Ciorba scazuta
Pofta buna!