Ciorbă secuiască cu creier de porc
PrinteazaCiorbă secuiască cu creier de porc din: zeama murata, foi de dafin, sare, piper, varza acra, ceapa, orez, carne de porc, creier si maduva de porc, ulei, boia, faina si smantana.
- 2 l de la zeama murata
- 3-4 foid e dafin
- sare
- piper
- 500 g varza acra
- 1 ceapa
- 100 g orez
- 350 g carne de porc
- 300 g creier si maduva de porc
- 100 ml ulei
- boia
- 60 g faina
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Dacă zeama de varză este prea acră, o poţi amesteca cu apă şi o pui la foc cu varza murată, tăiată în felii mai groase.
Când dă în clocot, adaugi cubuleţele de carne, ceapa tocată şi foile de dafin. Fierbi acoperit, la flacără mică.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi creierul şi măduva de porc, curăţate de pieliţă, iar apoi orezul spălat.
Rumeneşti puţin făina în ulei, o iei de pe foc şi adaugi puţină boia. Pui amestecul peste smântână rece, amesteci şi îngroşi ciorba cu rântaşul.
Fierbi la flacără mică până ce orezul este făcut. Potriveşti gustul de sare şi piper.
Ciorbă secuiască cu creier de porc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de creier cu zeama de varza
- ciorba cu creier de porc
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-secuiasca-creier-porc html
O sa incerc si eu sa fac ciorba asta
E absolut delicioasa. Dar trebuie sa iasa acra, si sarata!
Altfel nu e buna!
Foarte buna ciorba cu creier de porc