Ciorba secuiasca

Printeaza

Ciorba secuiasca din carne de porc, morcovi, cartofi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, sare, piper, dafin, chimen, condimente, boia, rosii.

 

Ingrediente: Ciorba secuiasca

  • 1/2 kg carne de porc (sau plămâni de porc)
  • 3 mor­covi
  • 4 cartofi
  • 1/2 ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cepe mai mari
  • 3 lin­guri de ulei
  • piper
  • sare
  • o frunză de dafin
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 1 lingură condimente
  • 1 linguriţă boia
  • 2 roşii

 

Mod de preparare:

Tai carnea (plămânii) în cuburi mici şi o pui la fiert într-o oală de 4 l.

Speli ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit cu uleiul până se aureşte.

Morcovii îi tai ca pe chi­brituri, la fel ţelina şi rădăcina de pătrunjel, le căleşti şi pe ele puţin, pui boiaua şi roşiile şi după ce scad răstorni zarzavaturile călite în oala în care fierbe încet carnea.

Laşi să con­tinue fierberea.

Separat, fierbi chimenul în puţină apă, circa 10 minute.

Strecori zeama, o amesteci cu o lingură de condimente, o foaie de dafin, piper şi sare.

Spargi şi un ou şi amesteci totul cu făină cât cuprinde ca să iasâ o cocă bună de găluşte.

Formezi găluşte, le pui în ciorbă şi laşi să fiarbă 5 minute.

Dacă vrei, poţi acri cu borş (sau cu zeamă de varză).

Serveşti ciorba fierbinte.

 

Ciorba secuiasca

Ciorba secuiasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.