Ciorbă de sfeclă şi castraveţi
PrinteazaO reteta de ciorba de sfecla si castraveti din: sfecla rosie, castraveti, ceapa verde, salata verde, lapte batut, smantana, zahar, oua si marar.
- 750 g sfeclă roşie
- 600 g castraveţi proaspeţi
- 250 g ceapă verde
- 250 g salată verde
- 2 l lapte bătut
- 100 g smântână
- 50 g zahăr
- 3 ouă
- 2 legături mărar
Mod de preparare:
Curăţaţi sfecla şi o daţi pe răzătoarea mare. Spălaţi ceapa şi castraveţii, apoi salata, frunză cu frunză. Tăiaţi mărunt castraveţii şi ceapa, iar salata, în fâşii.
Într-o oală cu 1,5 litri apă fierbinte, puneţi la fiert legumele, începând cu sfecla şi continuând cu ceapa, castraveţii şi salata.
Separat fierbeţi ouăle tari, apoi le curăţaţi şi le tăiaţi mărunt. Când legumele sunt aproape fierte, adaugaţi laptele, zahărul şi ouăle.
Lăsaţi să mai dea în câteva clocote, apoi stingeţi focul şi presăraţi mărarul fin tocat. Serviţi ciorba cu smântână.
Ciorbă de sfeclă şi castraveţi
Pofta buna!