Ciorba de sfecla cu ceapa verde si orez
PrinteazaCiorba de sfecla cu ceapa verde si orez din: sfeclă, ceapă verde, salată verde, lapte acru, smântână, zahăr, ouă, mărar verde, orez.
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă
- 250 g ceapă verde
- 250 g salată verde
- 2 l lapte acru
- 100 g smântână
- 50 g zahăr
- 3 ouă
- 2 legături mărar verde
- 100 g orez
Mod de preparare:
Ciorba de sfecla cu ceapa verde si orez: Se curăţă sfecla şi se trece prin râzătoare. Ceapa şi salata verde se taie mărunt.
Când apa a început să dea în clocot, se pun toate la fiert.
Când sunt aproape fierte, se adaugă laptele acru, bine bătut, împreună cu zahărul şi orezul opărit.
Se pun şi ouăle fierte tari şi tăiate mărunt.
Se mai dă un clocot. Se serveşte cu verdeaţa tăiată mărunt.
Pofta buna!