Risotto cu sfecla rosie din: unt, sfecla rosie, ceapa, orez arborio, supa, otet balsamic, sare, piper, branza de capra. Ingrediente: ¼ ceasca de unt 2 sfecle rosii, cuburi 1 ceapa, cuburi 1 ceașcă orez arborio 3 cești de supa de pui sau legume 1 lingura oțet balsamic sare și piper, dupa gust ½ ceașca brânză […]
Ciorba de sfecla rosie cu bulion
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu bulion din: sfecla, morcovi, cartofi, ceapa, bulion, verdeata.
Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate.
Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie poate promova o digestie sănătoasă și poate contribui la prevenirea constipației.
Pigmenții betalaini din sfecla roșie au proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Vitamina C din sfecla roșie joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar și în protejarea împotriva infecțiilor.
- 3 sfecle roşii de mărime medie
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri bulion de casă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se fierbe sfecla în coajă. Separat, se fierb morcovii, rădăcinile de pătrunjel, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt.
Se curăţă sfecla şi se dă pe răzătoarea mare. Când legumele sunt fierte, se adaugă bulionul, sfecla roşie, zeama de lămâie şi sare.
Se stinge focul şi se presară frunzele tocate. Se acoperă ciorba cu capac, pentru a se pătrunde aromele.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!