Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana

Printeaza

Ciorba de sfecla rosie cu iaurt si smantana din: sfecla, morcovi, fasole, ceapa, porumb, ulei, suc de lamaie, iaurt, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 sfeclă roşie
  • 2 morcovi carote
  • 400 g fasole verde
  • 1 ceapă roşie
  • 200 g boabe de porumb
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • sucul de la 1 lămâie
  • 300 g iaurt
  • 100 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla roşie de coajă, o speli, o tai felii subţiri, apoi în cubuleţe şi o pui într-un castron.

Cureţi ceapa, o toci mărunt, iar morcovii curăţaţi îi tai în bucăţele.

Pui o oală cu apă la fiert, adaugi ceapa, morcovii, sfecla roşie şi le laşi să fiarbă.

Când sunt pe jumătate fierte, adaugi fasolea tăiată în bucăţi mai mici, uleiul, sucul de lămâie, sare şi mai laşi să fiarbă 10 minute.

Adaugi apoi porumbul, mai laşi să dea un clocot, apoi stingi focul.

Amesteci iaurtul cu smântână, adaugi sare şi piper şi dai la rece 10 minute.

Sosul de iaurt îl serveşti cu ciorba călduţă sau rece.

Presari deasupra pătrunjel tocat mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana din: sfecla, cartofi, smantana, morcov, ardei, patrunjel, bors. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 3 sfecle roşii medii 400 g smântână grasă 1 morcov 1/2 ardei gras 1/2 legătură de pătrunjel 500 ml borş 1 lingură amestec natural de mirodenii uscate (opţional) sare piper câteva frunzuliţe de cimbrişor […]

Ciorba de sfecla rosie cu bulion

Ciorba de sfecla rosie cu bulion din: sfecla, morcovi, cartofi, ceapa, bulion, verdeata. Ingrediente: 3 sfecle roşii de mărime medie 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ceapă 1 legătură frunze de pătrunjel 1 legătură leuştean 2 linguri bulion de casă 1 lămâie   Mod de preparare: Se fierbe sfecla în coajă. Separat, […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.