Ciorba de sfecla rosie cu paste
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu paste din: sfecla rosie, paste scurte, ceapa, cartof, morcov, telina, ulei, sare, piper, patrunjel. O ciorbita simpla si gustoasa.
Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate.
Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui.
Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o mai bună funcție cognitivă și reducerea riscului de deteriorare a creierului asociată cu vârsta.
Datorită conținutului ridicat de fibre, sfecla roșie poate promova o digestie sănătoasă și poate contribui la prevenirea constipației.
Pigmenții betalaini din sfecla roșie au proprietăți antioxidante, ajutând la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Vitamina C din sfecla roșie joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar și în protejarea împotriva infecțiilor.
- 500 g sfeclă roşie
- 50 g paste scurte
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Zarzavatul şi ceapa se curăţă şi se toacă, se călesc în ulei, se adaugă peste ele 1,51 apă fierbinte şi o linguriţă de sare.
Sfecla se curăţă şi se rade pe răzătoarea cu găuri mari, cartoful se taie cubuleţe. Se adaugă cubuleţele de sfeclă şi cartofi alături de celelalte legume şi se fierb toate până se înmoaie.
Se completează lichidul pierdut prin evaporare şi se acreşte ciorba cu borş.
La sfârşit se adaugă pastele fierte separat, în apă cu sare şi se presară deasupra pătrunjel tocat.
Pofta buna!