Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte

Printeaza

Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte din: peste, morcov, radacina de pastarnac, ceapa, telina, ardie gras, cartofi, fasole verde, sfecla rosie, rosii, verdeata, bors, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_cu_sfecla_rosie_si_peste

  • 800 g peste proaspat
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1/2 telina mijlocie
  • 2 ardei grasi
  • 5 cartofi
  • 200 g fasole verde
  • 1 sfecla rosie mijlocie
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine, îl porţionezi şi presari bucăţile cu puţină sare. Le păstrezi în frigider. Cureţi şi speli legumele. Rupi fasolea în bucăţi de 4-5 cm.

Tai mărunt ceapa şi ardeii, cartofii în cuburi, iar celelalte legume, în cubuleţe.

Incălzeşti într-o oală 2 litri de apă şi, când aceasta clocoteşte, pui legumele şi le fierbi la foc mediu. Când legumele se înmoaie, adaugi roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, peştele, iar după 5 minute, borşul, în prealabil fiert.

Laşi peştele să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi sărezi şi condimentezi după gust. Stingi focul, presari verdeaţa fin tocată şi acoperi oala cu un capac, pentru 10 minute.

Când repartizezi ciorba în farfurii, ai grijă ca fiecare porţie să conţină şi o bucată de peşte.

Ciorbă cu sfeclă roşie şi peşte

Ciorba_cu_sfecla_rosie_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.