Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, patrunjel, leustean, bulion de tomate, zeama de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 3 sfecla rosii de marime medie
- 2 morcovi mici
- 2 radacini de patrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
- 2 linguri bulion de tomate
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Speli bine sfecla si o fierbi in coaja. Cureti si speli restul de legume.
Tai ceapa marunt, cartofii in cuburi mai mari, iar legumele ramase in cubulete.
Le pui la fiert in 2 litri de apa, la foc mic. Intre timp, cureti sfecla rosie si o dai pe razatoarea mare.
Cand legumele sunt ferte, adaugi bulionul, sfecla rosie, zeama de lamaie.
Stingi focul si presari frunzele de verdeata proaspat tocate.
Pastrezi ciorba acoperita cu un capac pana in momentul servirii, pentru a se patrunde aromele.
Ciorba de sfecla rosie cu zeama de lamaie
Pofta buna!
Eu asa fac ciorba de sfecla rosie:
Ingrediente:
500 gr sfecla rosie
200 gr.morcov
200 gr.cartof
100 gr.ardei gras rosu
50 ml ulei
1 leg patrunjel
20 gr sare
1 lamaie
Mod de preparare – Ciorba de sfecla rosie
Ciorba de sfecla rosie
Sfecla rosie este dulceaga, frumos colorata si plina de fibre si vitamine; si asta nu -i tot, alaturi de morcov si lamaie, are un gust desavarsit!
Sfecla si morcovul se curata, se spala bine si se rad prin razatoarea cu gauri mari, iar ardeiul gras se toaca cat mai fin
Zarzavatul astfel pregatit, se caleste in ulei timp de 3 minute,se adauga acum 2 litri apa fierbinte si lasam la fiert amestecul inca 30 de minute.
Se adauga cartofii taiati in cubulete si se fierbe in continuare cam 10 minute (verifici tu daca zarzavatul s-a inmuiat).
Se acreste apoi cu zeama de lamaie, si se completeaza lichidul, daca este cazul,pentru ca ciorba sa nu fie prea deasa.
Se poate acri si cu otet sau bors, nu cu sare de lamaie, deoarece aceasta poate schimba frumoasa culoare rosiatica a ciorbei.
Lasam ciorbica sa mai fiarba cateva clocote si potrivim gustul cu sare, dupa care presaram patrunjelul tocat( este bine ca verdeata sa se puna intotdeauna numai dupa ce s- a luat preparatul de pe foc, pentru ca aroma verdeturilor sa nu fie distrusa).
Ciorbica de sfecla rosie se serveste nedreasa, in bol adanc de ciorba sau farfurie adanca, cu un ardei iute.
Un atuu in plus este si faptul ca ea se poate servi si rece.