Scorpie de Mare la Grătar cu Ierburi Aromatice – Reteta Detaliată. Acest pește, cunoscut pentru carnea sa fermă și gustoasă, când este pregătit la grătar cu un amestec de ierburi, oferă o experiență culinară rafinată, subliniind savoarea naturală a mării. Ingrediente Scorpie de mare – Scorpiea este un pește cu carnea albă, fermă, și puțin […]
Ciorba simpla a la grec
PrinteazaCiorba simpla a la grec din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 kg dovlecei
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml smântână
- 50 g făină
- 50 g orez
- 100 ml zeamă de lămâie
- 2 morcovi
- 1 ţelină mijlocie
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 legătură de mărar
- sare
Mod de preparare:
Curăţă şi spală dovleceii, apoi taie-i cuburi. Taie mărunt morcovii, telina, pătrunjelul şi păstârnacul.
Fierbe supa de oase împreună cu morcovul, ţelina, pătrunjelul, păstâma-cul şi ceapa, care au fost înăbuşite în ulei şi puţină apă.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugă dovleceii, orezul spălat în mai multe ape şi făina amestecată în prealabil cu puţină apă rece.
Fierbe ciorba încă 10 minute,potriveşte-o de sare, adaugă mărarul tăiat mărunt.
Prepară un sos amestecând gălbenuşurile cu smântână şi zeama de lămâie, diluează-l cu câteva linguri de ciorbă. Toarnă sosul în ciorbă si este gata.
Pofta buna!
Varză Murată cu Ghimbir și Usturoi
Varză Murată cu Ghimbir și Usturoi – o variantă delicioasă și plină de arome a tradiționalei varze murate. Acest preparat combină beneficiile probiotice ale varzei murate cu proprietățile antioxidante și antiinflamatoare ale ghimbirului și usturoiului, oferind un boost de sănătate într-un fel de mâncare savuros. Ingrediente Varză albă – Varza, principalul ingredient, este bogată în […]