Ciorbă de spanac cu bacon și mărar

Printeaza

Ciorbă de spanac cu bacon și mărar din: spanac, bacon, usturoi, orez, oua, faina, lapte, sare, piper, ulei, otet, marar, condimente.

Ingrediente:

  • ½ kg spanac
  • 150 g bacon
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură orez
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ulei
  • oțet
  • mărar
  • 1 linguriță condimente pentru ciorbă

 

 

Mod de preparare:

Se călește usturoiul tocat, câteva minute, în 3 linguri ulei; se adaugă spanacul tocat și se lasă la călit câteva minute.

Se acoperă cu 3 l apă fierbinte și se fierbe.

Se taie baconul mărunt și se prăjește în 2 linguri ulei.

Se adaugă ouăle bătute cu sare, piper și 1 lingură de făină.

Se coace omleta pe ambele părți. Se adaugă orezul în ciorbă; când este aproape fiert, se taie omleta pătrățele și se adaugă în ciorbă.

Se adaugă condimente. Se bat 3 linguri făină cu lapte, se subțiază cu puțină ciorbă, apoi se adaugă în oală.

Se adaugă oțet și mărar tocat și se mai lasă să dea în câteva clocote.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de spanac cu ou

Ciorbă de spanac cu lapte acru

Ciorbă de spanac cu lapte acru Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lin­gură făină   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu laptele acru şi după 10 minute adaugi […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.