Bors de sfecla cu orez din: sfecla rosie, ceapa verde, usturoi, loboda, orez, sare, leustean, ulei si bors. Ingrediente: 2 sfecle roşii mijlocii 4-5 fire de ceapă verde 4-5 fire de usturoi 10-15 fire de lobodă verde sau roşie 4 frunze de sfeclă 3 linguri cu orez sare leuştean verde 2 linguri cu ulei 1 […]
Ciorbă de spanac cu bacon și mărar
PrinteazaCiorbă de spanac cu bacon și mărar din: spanac, bacon, usturoi, orez, oua, faina, lapte, sare, piper, ulei, otet, marar, condimente.
Ingrediente:
- ½ kg spanac
- 150 g bacon
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură orez
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 400 ml lapte
- sare
- piper
- ulei
- oțet
- mărar
- 1 linguriță condimente pentru ciorbă
Mod de preparare:
Ciorbă de spanac cu bacon și mărar: călește usturoiul tocat, câteva minute, în 3 linguri ulei; se adaugă spanacul tocat și se lasă la călit câteva minute.
acoperă cu 3 l apă fierbinte și se fierbe.
taie baconul mărunt și se prăjește în 2 linguri ulei.
adaugă ouăle bătute cu sare, piper și 1 lingură de făină.
coace omleta pe ambele părți. Se adaugă orezul în ciorbă; când este aproape fiert, se taie omleta pătrățele și se adaugă în ciorbă.
adaugă condimente. Se bat 3 linguri făină cu lapte, se subțiază cu puțină ciorbă, apoi se adaugă în oală.
adaugă oțet și mărar tocat și se mai lasă să dea în câteva clocote.
Pofta buna!
Pilaf de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, ceapa, zahar, sare, ardei capia si ulei. Ingrediente: 250g orez 300g prune uscate sau afumate 1 ceapă mijlocie 1 lingură cu zahăr sare 1 ardei capia roşu 3-4 linguri cu ulei Mod de preparare: Spălaţi orezul cu apă rece, scurgeţi în sită. Curăţaţi […]
Pofta buna!