Ciorba de sprot cu legume

Printeaza

Ciorba de sport cu legume din: fidea, sport, mazare, morcov, ceapa, ardei gras, telina, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, bors, sare, piper, patrunjel, ardei iute, fasole pastai murata.

Ingrediente:Ciorba_de_sport_cu_legume

  • 50 g fidea
  • 500 g sprot
  • 200 g mazare
  • un morcov
  • doua cepe
  • un ardei gras
  • o felie de telina
  • 4 rosii
  • 300 g ciuperci
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ardei iute
  • fasole pastai murata

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Ciupercile se spală, se taie jumătăţi sau se lasă întregi dacă sunt mici.

Şprotul se spală în mai multe ape reci şi se pune într- un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele, se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.

Se condimentează, se adaugă mazărea şi se fierb 20 de minute.  Roşiile se spală, se dau prin râzătoare şi se toarnă în oală.

Se adaugă cozi de pătrunjel întregi, peştii şi borşul. Se dă focul la minimum şi se fierbe ciorba cinci minute.

Se adaugă fideaua ruptă bucăţele, se continuă fierberea, şi înainte de a opri focul se verifică de gust şi se condimentează.

Se serveste calda, simpla, cu ardei iute sau fasole pastai murata.

Ciorba de sport cu legume

Ciorba_de_sport_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata de cartofi si ridichii

Salata de cartofi cu sprot afumat

 Salata de cartofi cu sprot afumat Ingrediente: 1 cutie şprot afumat 1 ceapă 2 cartofi 1 morcov ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Scurgi peştele de ulei, îl tai bucăţi şi păstrezi uleiul. Cartofii şi morcovii îi cureţi, îi speli şi-i pui la fiert. Cureţi apoi şi ceapa ş o tai […]

 

Sprot pane

Salata de sprot afumat

Salata de sprot afumat Ingrediente: 3 conserve de şprot afumat (sardele) 3 linguri ulei sare piper 1 cutie boabe de porumb 2 gogoşari roşii lămâie   Mod de preparare: Răstorni conservele de peşte într-un castron, apoi adaugi uleiul, sarea, piperul, cutia de porumb fără zeamă şi gogoşarul tăiat mărunt. Amesteci toate ingedientele şi stropeşti cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.