Ciorba de stevie cu orez
PrinteazaCiorba de stevie cu orez din: stevie, orez, ceapa, ulei, morcov, radacina de patrunjel, bors, sare, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Ciorbă de ştevie cu carne
- Ciorba de stevie
- Ciorba de stevie cu smantana
- Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza
- Ciorba de urzici cu stevie si loboda
- 6 legături de ştevie
- 250 g orez
- două cepe
- 100 ml ulei
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- un litru de borş
- sare
- pătrunjel verde
Preparare:
Ştevia, curăţată şi spălată, se opăreşte într-o oală cu apă clocotită, două-trei clocote, apoi se scurge bine de apă. Se lasă puţin să se răcorească, apoi se toacă în bucăţi mai mari.
Ceapa, tocată mărunt, se rumeneşte puţin în ulei, la foc mic. Se pun la fiert, într-o oală, 3 litri de apă, apoi, când apa începe să fiarbă, se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel, tăiate cubuleţe.
După 10 minute se adaugă ştevia tocată, ceapa călită şi o linguriţă de sare. Ciorba se fierbe circa 30 de minute, după care se adaugă în oală orezul, bine spălat. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă ciorba să fiarbă încă 20 de minute la foc mic.
Cu 5 minute înainte de a opri focul, se pune în oala cu ciorbă borşul fiert separat, pătrunjelul verde tocat şi sare.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de stevie cu orez
mie-mi place ciorba de stevie
Uitati o reteta de ciorba de post cu stevie.
Ingrediente
1 ceapa, 2 morcovi, 1 telina, 3-5 cartofi, 3-4 linguri orez, 2 legaturi de stevie, 2 legaturi leustean, bors sau suc de rosii
Mod de preparare
Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si spre sfirsit sev pune sucul de rosii sau borsul.