Ciorba cu sunca
PrinteazaCiorba cu sunca din: ceapa, sunca, orez, oua, faina, smantana, marar, sare, piper.
- 4-5 cepe verzi
- 200 g şuncă
- 50 g orez
- 4 ouă fierte
- 2 linguri făină
- 100 ml smântână
- sare
- ulei
- mărar verde
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Şunca se taie cubuleţe, se prăjeşte în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa verde tăiată şi se înăbuşe împreună. Se toarnă apă şi se fierbe sub capac, la foc moderat.
Când şunca este pătrunsă pe jumătate, se adaugă orezul şi mărarul. La sfârşit, se amestecă făina cu smântână, se fluidizează cu zeamă fierbinte şi se toarnă în ciorbă.
Se acreşte cu zeamă de lămâie, la nevoie se sărează, şi se serveşte cu cubuleţe de ouă fierte.
Ciorba cu sunca
Pofta buna!
Imi plac ciorbele. Sunt de parere ca trebuie sa consumam ciorba macar in fiecare saptamana. Ciorba cu sunca si oua pe care o prezentati pare o reteta interesanta. O sa o incerc si eu; sper sa-mi iasa.