Ciorba taraneasca cu bacon
PrinteazaCiorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel.
- 150 g bacon
- 2 cepe rosii
- 2 ardei capia
- 2 cartofi
- un ardei verde
- 2 morcovi
- o telina
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 200 ml suc de rosii
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală. Baconul se taie feliuţe şi se înăbuşă în sucul propriu, 5 minute.
Se taie legumele, mai puţin cartofii, şi se călesc în ulei 2-3 minute, apoi se pune apă şi se lasă la fiert. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi baconul.
Când s-au fiert, se adaugă sucul de roşii, sare şi piper. Se mai clocoteşte 10 minute şi se f serveşte cu pătrunjel.
Ciorba taraneasca cu bacon
Pofta buna!