Ciorba taraneasca cu carne de vitel sau pui
PrinteazaCiorba taraneasca cu carne de vitel sau pui
- 500 g carne de viţel sau de pui
- 1 cutie mică de mazăre
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 cutie mică de fasole verde
- 1 varză cât un pumn
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii şi sare
Mod de preparare:
Intr-o oală de 4-5 l pui carnea la fiert. Când este aproape fiartă, adaugi zarzavatul, morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate mărunt.
Ceapa o pui întreagă şi o scoţi la sfârşit. Apoi adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi varza tăiată fideluţă. Spre sfârşit pui fasolea verde, mazărea şi sucul de roşii sau pasta de roşii.
Potriveşti de sare şi când toate s-au fiert încet, la foc mic, ciorbiţa este gata. Serveşti cu multă smântână.
Poftă bună!
Buna ciorba de vitel.