Ciorbă ţărănească cu carne de porc
PrinteazaO reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza, ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper.
- 700 carne de porc – poate fie si afumata
- 1 varza proaspata
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 1 legatura marar verde
- bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi puneti-o la fiert în apă care clocoteşte, cu puţină sare şi piper. Dacă folosiţi carne afumată, ţineţi-o o jumătate de oră în apă călduţă, ca să eliminaţi gustul şi mirosul prea puternic de fum. Eliminaţi spuma care se formează.
Tăiaţi varza, ceapa, morcovul şi ardeiul în cubuleţe, fâşii, rondele. Puneţi zarzavatul în oala în care fierbe^carnea, după ce aceasta a fiert mai bine de jumătate. Când ingredientele au fiert, adăugaţi borsul şi mai lăsaţi oala pe foc potrivit 3 minute. Presăraţi mărar verde tocat înainte de servire. Opţional, puteţi adăuga şi smântână.
Ciorbă ţărănească cu carne de porc
Pofta buna!