Ciorba taraneasca cu legume
PrinteazaCiorba taraneasca cu legume din: ardei, mazare, fasole, varza, cartofi, morcov, patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, rosii, ulei, otet, verdeata, sare.
- 3 ardei
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- 1 varză mică
- 4 cartofi
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ţelină
- 2 păstârnac
- 3 cepe
- 3 roşii (1 lingură de bulion)
- 1 lingură de ulei
- oţet
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Legumele tăiate mărunt se pun la fiert în 3 l de apă clocotită cu sare în ordinea fierberii: morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstâmacul, ceapa.
După un timp se adaugă: varza, cartofii, ardeii, iar la sfârşit mazărea şi fasolea verde (dacă sunt din conservă).
Când s-au fiert se adaugă roşiile tăiate felii subţiri, verdeaţa tocată mărunt, se acreşte, după gust, cu oţet sau cu zeamă de lămâie şi se potriveşte de sare.
Pofta buna!