Ciorba taraneasca cu pui
PrinteazaO reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si leustean.
- 1 pui intreg de tara
- 2 morcovi
- 5 cartofi
- 1 telina
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 150 g fidea (sau taitei de casa)
- 1 lingrua condiment vegetal
- 1 l bors de tara
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura leustean
Mod de preparare:
Cureţi puiul şi apoi îl porţionezi. Pui bucăţile de carne într-o oală să fiarbă cu puţină sare. lei ori de câte ori este nevoie spuma, cu ajutorul unei linguri. Cureţi şi speli legumele, le tai cubuleţe sau rondele şi le adaugi la fiert împreună cu o lingură de condiment vegetal.
Intre timp, într-o tigaie încinsă cu ulei, pui roşiile, ardeiul gras, ceapa călită şi, la final, ca să se lege, o lingură de făină de grâu. în oală, pui şi borşul, iar separat, fierbi fideaua sau tăiţeii de casă, îi scurgi prin strecurătoare şi îi adaugi în ciorbă. După numai un clocot, adaugi compoziţia din tigaie.
Presari leuşteanul şi pătrunjelul tocat mărunt. Serveşti ciorba alături de ardei iute şi smântână. Este foarte gustoasă!
Ciorba taraneasca cu pui
Pofta buna!