Ciorba taraneasca cu pui

Printeaza

O reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si leustean.

Ingrediente:Ciorba taraneasca cu pui

  • 1 pui intreg de tara
  • 2 morcovi
  • 5 cartofi
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii
  • 150 g fidea (sau taitei de casa)
  • 1 lingrua condiment vegetal
  • 1 l bors de tara
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean

 

Mod de preparare:

Cureţi puiul şi apoi îl porţionezi. Pui bucăţile de carne într-o oală să fiarbă cu puţină sare. lei ori de câte ori este nevoie spuma, cu ajutorul unei linguri. Cureţi şi speli legumele, le tai cubuleţe sau rondele şi le adaugi la fiert împreună cu o lingură de condiment vegetal.

Intre timp, într-o tigaie încin­să cu ulei, pui roşiile, ardeiul gras, ceapa călită şi, la final, ca să se lege, o lingură de făină de grâu. în oală, pui şi borşul, iar separat, fierbi fideaua sau tăiţeii de casă, îi scurgi prin strecurătoare şi îi adaugi în ciorbă. După numai un clocot, adaugi compoziţia din tigaie.

Presari leuşteanul şi pătrunjelul tocat mă­runt. Serveşti ciorba alături de ardei iute şi smântână. Este foarte gustoasă!

Ciorba taraneasca cu pui

Ciorba taraneasca cu pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.