Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume
PrinteazaCiorba taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel.
- o bucata rasol de vita (un kg)
- o telina mare
- un pastarnac
- o radacina patrunjel
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 2-3 catei usturoi
- 3-4 cartofi
- un kg rosii
- sare
- piper
- 1-2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se spală bucata de rasol în câteva ape şi apoi se pune la fiert în apă cu o linguriţă de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic şi, când începe să facă spumă, se curăţă. Intre timp, se curăţă şi se spală zarzavaturile, apoi se pun să fiarbă împreună cu rasolul.
Separat, se spală roşiile, se opăresc şi se decojesc. Se pasează cu blenderul şi se trec prin sită pentru a îndepărta seminţele. Sucul de roşii se dă separat în câteva clocote. Se verifică dacă a fiert rasolul şi apoi se scoate şi se desface carnea de pe os.
Se scot şi legumele fierte. Se aruncă ceapa, ţelina, păstârnacul şi pătrunjelul, iar morcovii şi cartofii se taie cubuleţe. Carnea fiartă se taie cubuleţe şi se pune în zeama în care a fiert. Se adaugă sucul de roşii, se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.
Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume
Pofta buna!
Ce bine arata ciorba taraneasca!