Ciorba taraneasca de vacuta cu albitura
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba taraneasca de vacuta din: carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, dovlecei, mazare sau fasole verde, sare, knorr si leustean.
Poate te intereseaza si Ciorba de vacuta
Ingrediente:
- carne sau rasol de vită 450 g
- ceapă 100 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- ardei gras 50 g
- varză albă 100 g
- cartofi 150 g
- dovlecei 100 g
- mazăre sau fasole verde din conservă 150 g
- roşii proaspete sau în bulion 100 g
- borş 4-500 ml
- sare şi o linguriţă de Knorr
- o legătură mică de leuştean
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie în două-trei bucăţi mai mici şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierbe, până ce carnea este aproape fiartă. Ceapa se taie mărunt, iar morcovul, ţelina şi albitura se taie puţin mai mari.
Se adaugă la ciorbă împreună cu o linguriţă de knorr. După aproximativ 10 minute se adaugă varza tăiată careuri, ardeiul gras tăiat mărunt, dovleceii şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi mazărea sau fasolea din conservă.
Carnea se scoate, se taie cubuleţe şi se pune la loc în ciorbă. Când toate ingredientele sunt pătrunse, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, după care-se”adaugă borşul fiert separat.
Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă leuşteanul tocat. Pentru îmbogăţire se poate adăuga şi puţină smântână în momentul servirii.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba taraneasca de vacuta ca la restaurant
Imi dai si mie o farfurie de ciorba 😀
extrem de gustoasa ciorbita :d