Ciorbă ţărănească cu iaurt
PrinteazaO reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare.
- 2 l apa
- 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa
- 1 mana de mazare
- 1 mana de fasole verde
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 2-3 rosii
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi zarzavatul şi ceapa, le tai mărunt şi le pui la fiert în apă rece, alături de mazăre. Când începe să clocotească, adaugi fasolea ruptă în bucăţi potrivite. După 5 minute, adaugi roşiile rase pe râzătoare şi cartofii tăiaţi cuburi.
Inainte de a fi complet fierte, sărezi legumele după gust, torni zerul sau iaurtul diluat cu apă şi adaugi verdeaţa.
Ciorbă ţărănească cu iaurt
Pofta buna!