Ciorba taraneasca de legume
PrinteazaCiorba taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina, ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors, smantana.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 telina
- 1 ardei gras rosu
- 1 pastarnac
- 100 ml ulei
- 400 g mazare
- 400-500 g fasole verde
- 1 cana orez
- cate 2 legaturi leustean si patrunjel
- 1-1 1/2 l bors
- optional, smantana
Mod de preparare:
Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Cureţi şi speli legumele, după care le tai în cubuleţe. încălzeşti 3 1/2 litri de apă.
Fierbi borşul şi îndepărtezi spuma. In oala pentru ciorbă, înăbuşi ceapa, morcovul, ţelina şi păstârnacul în uleiul încins, pentru câteva minute.
Stingi cu apa fierbinte şi, după primul clocot, adaugi mazărea, fasolea verde, cartofii, roşiile şi orezul scurs.
Puţin mai târziu, pui ardeiul. Când legumele sunt fierte, sărezi ciorba şi o acreşti după gust.
Presari verdeaţa fin tocată, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.
Serveşti porţiile alături de smântână.
Ciorba taraneasca de legume
Pofta buna!