Ciorba taraneasca de legume

Printeaza

Ciorba taraneasca de legume din: dovlecel, morcov, ceapa, cartofi, telina, ardei gras, pastarnac, ulei, mazare, fasole verde, orez, leustean, bors, smantana.

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 100 ml ulei
  • 400 g mazare
  • 400-500 g fasole verde
  • 1 cana orez
  • cate 2 legaturi leustean si patrunjel
  • 1-1 1/2 l bors
  • optional, smantana

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Cureţi şi speli legumele, după care le tai în cubuleţe. încălzeşti 3 1/2 litri de apă.

Fierbi borşul şi îndepărtezi spuma. In oala pentru ciorbă, înăbuşi ceapa, morcovul, ţelina şi păstârnacul în ule­iul încins, pentru câteva minute.

Stingi cu apa fier­binte şi, după primul clo­cot, adaugi mazărea, faso­lea verde, cartofii, roşiile şi orezul scurs.

Puţin mai târziu, pui ardeiul. Când legumele sunt fier­te, sărezi ciorba şi o acreşti după gust.

Presari verdeaţa fin tocată, stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.

Serveşti porţiile alături de smântână.

 

Ciorba taraneasca de legume

Ciorba_taraneasca_de_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.