Ciorba taraneasca de miel

Printeaza

Ciorba taraneasca de miel din: carne de miel, otet, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, cartofi, ardei grasi, varza, ulei, rosii, pasta de tomate, condiment din legume uscate, bors, leustean verde, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de berbec/miel cu os
  • 1 lingrua otet
  • 3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 2 cepe
  • 3 cartofi
  • 2 ardie grasi
  • 100 g varza alba
  • 50 ml ulei
  • 3 rosii
  • 50 g pasta de tomate
  • 1 lingura condiment din legume uscate
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o porţionezi şi o opăreşti cu apă şi oţet. O scurgi şi o pui la fiert în 3 litri apă cu puţină sare, îndepărtând spuma formată la începutul fierberii.

Când carnea este aproape fiartă, cureţi şi speli legumele. Tai rădăcinoa- sele şi cartofii în cuburi mari, ceapa mărunt, ardeii în fâşii late, iar varza fideluţă. înăbuşi legumele în ulei şi puţină apă, apoi le adaugi în ciorbă.

Opăreşti, decojeşti şi tai în cubuleţe roşiile. Speli şi toci mărunt verdeaţa.

Când celelalte legume s-au fiert, pui în ciorbă roşiile, condimentul din legume şi pasta de tomate. Continui fierberea la foc mic, pentru 5 minute.

La sfârşit acreşti ciorba cu borş şi, dacă este cazul, o mai sărezi. înainte de a aduce la masă porţiile, le presari cu leusteanul tocat fin.

 

Ciorba taraneasca de miel

Ciorba_taraneasca_de_miel

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de miel taraneasca
  • ciorba miel taraneasca

2 comentarii

  1. Doamneeee ce buna e ciorba de miel, pentru cine mananca miel

  2. Si mie-mi place ciorba de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.