Ciorba taraneasca cu rasol de vita
PrinteazaCiorba taraneasca cu rasol de vita din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel.
- 1 bucata rasol de vita (un kg)
- o telina mare
- un pastarnac
- o radacina patrunjel
- 2 cepe rosii
- 2 morcovi
- 2-3 catei usturoi
- 3-4 cartofi
- un kg rosii
- sare
- piper
- 1-2 legaturi patrunjel
Mod de preparare:
Se spala bucata de rasol in cateva ape si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare.
Se lasa sa fiarba la foc mic si cand incepe sa faca spuma, se curata. Intre timp, se curata si se spala zarzavaturile, apoi se pun sa fiarba impreuna cu rasolul.
Se parat, se spala rosiile, se oparesc si se decojesc. Se paseaza cu blenderul si se trec prin sita pentru a indeparta semintele.
Sucul de rosii se da separat in cateva clocote.
Se verifica daca a fiert rasolul si apoi se scoate si se desface carnea de pe os. Se scot si legumele fierte.
Se arunca ceapa, telina, pastarnacul si patrunjelul, iar morcovii si cartofii se tai cubulete.
Carnea fiarta se taie cubulete si se pune in zeama in care a fiert.
Se adauga sucul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste ornata cu patrunjel proaspat.
Ciorba taraneasca cu rasol de vita
Pofta buna!
multumesc, e o propunere deosebita 🙂
interesanta aceasta ciorba si arata bine! imi place!
Ciorba de vita este rpeferata mea!