Ciorbă ţarănească de văcuţă
PrinteazaCiorbă ţarănească de văcuţă
- 1 kg carne de vacă
- 2 morcovi
- 2 ţeline potrivit de mari
- 1 fir de praz
- 3-4 frunze varză albă
- 2 cepe potrivite
- albitură (păstârnac, pătrunjel – rădăcini)
- 3 cartofi potrivit de mari
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- smântână
- 2-3 ouă
Mod de preparare:
Carnea o cureţi de pieliţe, o speli şi o tai bucăţele pătrate de 1,5 – 2 cm, pe care le pui la fiert. O spumuieşti bine.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat astfel: morcovii, ţelina, ceapa şi albitura în bucăţele mici, (lătrate; prazul îl tai pe din două şi apoi solzi, iar varza o tai fideluţă, cu lăţimea cam de 1 cm.
Cartofii îi pui spre sfârşit, fiind tăiaţi tot în cuburi mici (1,5 cm). Sărezi şi piperezi după gust.
La sfârşit, dai oala de pe foc şi pui 2-3 ouă bătute bine şi pătrunjelul tocat mărunt. Smântână o pui separat, în farfurie, după gustul fiecăruia.
Cirobă ţarănească de văcuţă
Pofta buna!