Ciorbă ţarănească de văcuţă

Printeaza

Ciorbă ţarănească de văcuţă

Ingrediente:Ciroba taraneasca de vacuta

  • 1 kg carne de vacă
  • 2 morcovi
  • 2 ţeline potrivit de mari
  • 1 fir de praz
  • 3-4 frunze varză albă
  • 2 cepe potrivite
  • albitură (păstârnac, pătrunjel – rădăcini)
  • 3 cartofi potrivit de mari
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • smântână
  • 2-3 ouă

 

Mod de preparare:

Carnea o cureţi de pieliţe, o speli şi o tai bucăţele pătrate de 1,5 – 2 cm, pe care le pui la fiert. O spumuieşti bine.

Când carnea este aproape fiartă, adaugi zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat astfel: morcovii, ţelina, ceapa şi albitura în bucăţele mici, (lătrate; prazul îl tai pe din două şi apoi solzi, iar varza o tai fideluţă, cu lăţimea cam de 1 cm.

Cartofii îi pui spre sfârşit, fiind tăiaţi tot în cuburi mici (1,5 cm). Sărezi şi piperezi după gust.

La sfârşit, dai oala de pe foc şi pui 2-3 ouă bătute bine şi pătrunjelul tocat mărunt. Smântână o pui separat, în farfurie, după gustul fiecăruia.

Cirobă ţarănească de văcuţă

Ciroba taraneasca de vacuta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.