Ciorba taraneasca
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: ardei, ceapa, morcov, porumb, telina, cartofi, mazare, dovlecel, sare, piper, ulei, suc de rosii, smantana, patrunjel, bors.
- 2 ardei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 100 g porumb
- 50 g ţelină
- 3-4 cartofi
- 50 g mazăre fiartă
- un dovlecel
- sare
- piper
- o lingură ulei
- 300 ml suc de roşii
- 1 l bors
- 200 g smântână
- o legătură pătrunjel
- o linguriţă ulei
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt sau se dau pe răzătoarea mică, apoi se călesc câteva minute în uleiul de măsline.
Legumele se pun să fiarbă în apă cu sare si cu un praf de piper.
Mazărea şi porumbul se trec prin câteva jeturi de apă călduţă şi se adaugă în ciorbă, apoi se toarnă sucul de roşii.
După ce au fiert legumele, se pune se condimentează cu sare şi piper. Ciorba se serveşte cu smântână şi se ornează cu pătrunjel verde.
Ciorba taraneasca
Pofta buna!