Ciorbă de Fenicul cu Linte: O Rețetă Aromată și Nutritivă pentru Zile Răcoroase din: linte verde, fenicul, morcovi, ceapa, rosii conservate, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Savurați gustul unic al acestei ciorbe, o rețetă plină de nutrienți și arome. Combinând feniculul aromatic cu lintea proteică, morcovii dulci și roșiile suculente, această […]
Ciorba cu tarhon si perisoare
PrinteazaCiorba cu tarhon si perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ardei, ceapa, bors, galbenusuri, smantana, sare, piper, tarhon, carne de vitel, oua, orez, pesmet si marar.
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ţelină mică
- 1 ardei
- 1 ceapă mică
- 1 l borş
- 2 gălbenuşuri
- 200 g smântână
- sare
- piper
- 1 lingură tarhon congelat sau conservat în oţet
Pentru perişoare:
- 500 g carne de viţel
- 1 ou
- 2 linguri orez
- 1 lingură pesmet
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai legumele în cubuleţe şi le pui la fiert în 2 litri de apă, la foc mediu.
Speli orezul şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. Tai carnea în cuburi şi o treci prin maşina de tocat.
Amesteci carnea tocată cu oul bătut, orezul scurs, pesmetul, mărarul fin tocat, sare şi piper după gust.
Din acest amestec modelezi perişoare de dimensiunea unor nuci, cu mâinile umede sau presărate cu făină.
Când legumele încep să fiarbă, adaugi perişoarele şi le fierbi împreună circa 30 de minute.
Fierbi borşul într-un alt vas, îndepărtând spuma care se formează.
După ce legumele şi perişoarele au fiert, torni borşul şi potriveşti de sare şi piper.
Stingi focul după 1 minut. Baţi gălbenuşurile cu smântână şi un praf de sare.
Adaugi câte puţină zeamă de la ciorbă şi amesteci, după care stingi şi torni amestecul în fir subţire, timp în care omogenizezi cu o lingură.
Presari tarhonul fin tocat, acoperi vasul şi serveşti ciorba după 10-15 minute.
Ciorba cu tarhon si perisoare
Pofta buna!
Ciorbă de Fenicul cu Linte: O Rețetă Aromată și Nutritivă pentru Zile Răcoroase
Pofta buna!