Ciorba de telina
PrinteazaCiorba de telina din: carne afumata, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, galbenus, smantana, ulei, faina, sare, cimbrisor, ardei, otet.
Ingrediente:
- 300 g carne afumată
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 gălbenuş
- 200 ml smântână
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingură făină
- cimbrişor
- sare
- ardei iute
- oţet sau zeamă de lămâie
Mod de preparare Ciorba de telina:
Carnea afumată o tai cubuleţe, o căleşti puţin în ulei, adaugi ţelina tăiată cubuleţe, asezonezi cu cimbrişor şi sare, dacă mai este nevoie, şi fierbi sub capac, la foc moderat.
Gălbenuşul îl amesteci cu ceapa mărunţită, apoi morcovii şi rădăcina de pătrunjel tăiate rondele şi le înăbuşi împreună.
Torni apă peste ele, adaugi moderat.
Gălbenuşul îl amesteci cu smântână şi făina, torni puţină zeamă fierbinte şi adaugi în ciorbă.
Laşi să fiarbă la foc mic 1-2 minute, după care iei oala de pe foc şi potriveşti gustul cu oţet sau zeamă de lămâie.
Serveşti ciorba cu ardei iute.
Pofta buna!