Ciorba de tomate cu smantana
PrinteazaCiorba de tomate cu smantana din: unt, ulei, ceapa, cimbru, busuioc, paprica, rosii, pasta de rosii, faina, zahar, smantana, lapte, sare, piper.
- 8 linguri unt
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 cepe roşii tocate
- 1 lingură cimbru
- 1 lingură busuioc
- sare
- piper
- 1 lingură paprica iute
- 4 roşii mijlocii tăiate cubulete
- 7 linguri pastă de roşii
- 2 l supă de pui
- 100 g făină
- 2 linguriţe zahăr
- 250 ml smântână dulce
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Topeşti 4 linguri unt împreună cu uleiul, adaugi ceapa, presari cimbrul, busuiocul, sare şi piper, după gust. Sotezi ceapa, amestecând ocazional, până se înmoaie.
Adaugi apoi roşiile, curăţate de pieliţă, tăiate în cubuleţe şi pasta. Fierbi totul timp de 20 de minute, amestecând din când în când.
Combini treptat făina cu supa de pui, omogenizezi bine şi o torni peste roşii. Acoperi oala cu capac şi fierbi la foc mic, 25 de minute. Laşi să se răcească.
Torni supa în blender, omogenizezi, apoi torni înapoi în oală, reîncălzeşti, adaugi zahărul, smântână, untul rămas şi laptele. Fierbi totul până dă în clocot.
Serveşti ciorba caldă, garnisită cu verdeţuri.
Pofta buna!