Ciorba traditionala de spanac
PrinteazaCiorba traditionala de spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors.
- 350 g spanac
- o ceapă
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- o legătură pătrunjel
- 1/2 l bors
- o lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă şi se spală. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul, curăţate şi tocate, se călesc în ulei în oala de fiert.
Se acoperă apoi cu apă şi se lasă la fiert 15 minute. Se adaugă ceapa şi se mai lasă 5 minute la fiert.
Se fierbe borşul separat. Se pune spanacul tăiat în zeamă, se adaugă borşul şi se mai iasă 20 de minute.
Se potriveşte de sare şi se serveşte cu pătrunjelul.
Pofta buna!