Ciorbă transilvăneană de tarhon
PrinteazaCiorbă transilvăneană de tarhon
- 600g carne de porc mai grasă
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 60 g orez
- 1 gălbenuş
- 3 linguri smantană
- 11/4 lingură făină
- 2-3 linguri oţet
- sare
- 1 legătură tarhon
- 1 legătură pătrunjel
- 3 litri apă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi egale, se pune la fiert şi după ce se spumează, se fierbe cu ceapa tocată.
Cînd carnea este fiartă se pune zarzavatul tăiat cuburi .
La urmă se adaugă orezul şi tarhonul tocat şi se mai fierbe circa 20 minute.
Se leagă cu gălbenuşul, făina şi smantana, după care se pune pătrunjelul şi puţin tarhon tocat.
Pofta buna!