Ciorba transilvaneana
PrinteazaCiorba transilvaneana
- 500 g carne afumată
- 500 g frunze gulii şi varză
- 2 linguri făină
- 1 ceapă
- usturoi
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 100 g slănină afumată
- 2 linguri untură porc
< legătură>
- 250 ml lapte acru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se vor turna, când le vine vremea, încet, strop cu strop, în oala cu ciorbă clocotită. Carnea şi slănina se pun la fiert în 2 litri apă se spumuieşte zeama, se lasă să fiarbă 1 oră se spală bine frunzele, se opăresc şi se taie tăieţei.
Se toacă ceapa în 1 lingură de untură încinsă se prăjesc ceapa şi frunzele în a 2-a lingură de untură se prăjeşte făina, care se stinge cu zeama din fiertură .
Se toarnă rântaşul peste ceapă şi frunze şi rezultatul peste ciorba clocotind, să se înţeleagă. Se picură turnăţeii se toacă mărarul şi usturoiul, se freacă cu sare şi lapte acru şi se adaugă ciorbei, care acum e bună de mâncat .
Pofta buna!