Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie

Printeaza

Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie

Ingrediente:

  • 1/2 kg urzici
  • 1 legătură de ceapă
  • 2-3 linguri de orez
  • 2 ouă
  • zeamă de lămâie dpă gust
  • 1 linguriţă făină
  • sare
  • piper
  • marar
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Ciorbă de urzici acrita cu zeama de lamaie: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine spălate) şi le laşi să fiarbă. Apoi vei adăuga şi orezul.

Cât fierbe orezul, faci un rântaş subţire din linguriţa de făină şi apă pe care-l vei adăuga la ciorbă împreună cu ceapa tăiată mărunt.

Baţi bine ouăle cu sare şi piper şi faci o omletă, pe care o tai cubuleţe, apoi le vei adăuga la ciorbă.

O poţi condimenta cu boia dulce, mărar şi o acreşticu zeamă de lămiie strecurată. După gust, e foarte bună si cu smântână!

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de urzici cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.