Ciorba de urzici cu legume si smantana

Printeaza

Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel.

Ingrediente:

  • 6 pahare apă
  • 500 g frunze de urzici tinere
  • 3 linguri orez
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri unt
  • 2 ouă (gălbenuşuri)
  • 2 linguri de smântână
  • 2 pahare borş acru
  • sare
  • piper negru boabe
  • 1 lingură verdeaţă de leuştean tocată
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Orezul, ceapa şi rădăcinile tăiate cuburi mici  se pun la fiert în apa sărată clocotită şi se fierb până devin moi.

Apoi se pun urzicile, opărite şi mărunţite, borşul, piperul, leuşteanul. Ciorba se dă în clocot.

Se adaugă gălbenuşurile bătute cu smântână şi unt.

Se mai dă într-un clocot şi se ia de pe foc.

Se serveşte presărată cu verdeaţă tocată.

 

Ciorba de urzici cu legume si smantana

Ciorba_de_urzici_cu_legume_si_smantana

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.