Ciorba de urzici cu stevie si loboda

Printeaza

Ciorba de urzici cu stevie si loboda din: urzici, ceapa, morcov, telina, ardei gras, cartofi, zahar, stevie, patrunjel, loboda, leustean, bors, rosii, orez, sare, ulei, oua.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Ciorba_de_urzici_cu_stevie_si_loboda

  • 5-6 gramezi de urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 5-6 cartofi
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 legaturi loboda rosie
  • 2 legaturi leustean
  • 1 l bors proaspat
  • 1 cutie (400 g) rosii pasate, in bulion
  • 2 linguri orez
  • sare
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 oua

 

Mod de preparare:

Cureti urzicile, le speli in mai multe ape si le oparesti intr-un vas mare, 3-4 minute.

Le scurgi, dar pastrezi apa in care le-ai oparit. Cureti si speli restul de legume. Tai ceapa si ardeiul marunt, dai pe razatoare morcovul si telina, iar cartofii ii tai in cuburi mari.

In oala pentru ciorba, incingi uleiul si pui la calit legumele, in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras, iar la sfarsit cartofii.

Presari zaharul, amesteci, adaugi rosiile pasate si lasi legumele sa fiarba in oala acoperita, pentru 3-4 minute.

Adaugi apoi verdeata, mai putin leusteanul, urzicile, toate tocate marunt, 2-3 cani cu zeama ramasa de la urzici si lasi sa fiarba la foc mic, 30 de minute, intr-un alt vas, fierbi borsul.

Alegi orezul si il pui la fiert dupa ce legumele s-au patruns. Potrivesti de sare si piper, torni bors dupa gust si, daca doresti o ciorba mai fluida, adaugi apa de la urzici.

Tai leusteanul marunt. Cand ciorba clocoteste, spargi pe rand ouale intr-un bol si adaugi pe rand continutul oualor in vas.

Le fierbi la foc mic, 3-4 minute, pana se intaresc. Stingi focul si servesti ciorba cu ceapa verde.

Ciorba de urzici cu stevie si loboda

Ciorba_de_urzici_cu_stevie_si_loboda

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu in weekend o ciorba de urzici cu stevie si loboda

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.