Ciorba de urzici cu legume si smantana din: apa, frunze de urzici, orez, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, unt, oua, smantana, bors, sare, piper, leustean, marar, patrunjel. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g frunze de urzici tinere 3 linguri orez 4 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri unt 2 ouă (gălbenuşuri) 2 […]
Ciorbă de urzici
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn, galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare, leustean, oase si orez.
- 1/2 kg urzici
- două cepe
- 30 ml untdelemn sau slănină afumată
- un gălbenuş
- 100 ml smântână sau iaurt
- 3-4 căţei de usturoi
- 1/2 l borş
- zeamă sau sare de lămâie sau oţet
- sare
- leuştean
- oase afumate
- orez
Mod de preparare:
Urzicile se spală bine, apoi se iau mănunchi şi se taie felii.
Se fierb cam o oră în 1 1/21 apă clocotită împreună cu ceapa tăiată mărunt şi oasele afumate.
Când sunt bine fierte, se acresc cu borş sau cu altă acreală, după gust, adăugând apă dacă ciorba este prea densă.
Când cantitatea de apă mai scade sau urzicile sunt mai puţine (dar aproape fierte), se poate adăuga o lingură cu vârf de orez (25 g ) şi se mai fierbe cca 20 de minute.
Urzicile cu ceapa se pot fierbe în oala sub presiune în 30 de minute.
Spre sfârşit, se adaugă usturoiul tăiat, leuşteanul şi smântână amestecată cu oul.
Ciorbă de urzici
Pofta buna!
Ciorba de urzici cu legume si smantana
Ciorbă de urzici ca in Ardeal
Ciorbă de urzici ca in Ardeal din: urzici, sunca afumata, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut, leustean, oua, lamaie, apa, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2 cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri faina 1 litru zer dulce sau bors 200 […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de urzici cu smantana
- ciorba urzici cu smantana
- ciorba de urzici cu iaurt
- supa de urzici cu smantana
Sanatate curata e ciorba de urzici
Imi place de mor ciorba asta!