Ciorba de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie rosii in […]
Ciorba de vacuta cu legume in paine
PrinteazaCiorba de vacuta cu legume in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici.
- 500 g carne de vita
- 1 kg rosii zemoase
- 2 morcovi potriviti
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- ulei de floarea soarelui
- sare
- 2 l apa clocotita
- 3 cartofi
- patrunjel sau cimbru
- 4 painici rotunde, negre
- piper
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele, apoi tai cubulete cartofii si ardeii grasi, ceapa julieon, iar morcovii ii dai prin razatoare.
Prepari rosiile cu care vei acri ciorba. Le oparesti, 3-4 minute, le scoti din apa si cand sunt caldute, le decojesti si le dai prin razatoare.
Pui carnea taiata cubulete intr-o oala, o aparesti, arunci apa si torni alta proaspata.
Lasi la fiert, spumuieşti şi adaugi legumele. încerci carnea şi dacă nu s-a fiert mai torni cei 2 litri de apă clocotită şi laşi în continuare pe foc.
După ce s-a fiert, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Laşi câteva clocote şi opreşti focul.
Presari cimbru şi pătrunjel proaspăt tocate, în timp ce ciorba fierbe, pregăteşti pâinea, îi tai un căpăcel, îi scoţi miezul, apoi o dai la cuptor pentru câteva minute.
Pui ciorba în castronaşul din pâine şi serveşti.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Ciorba de vacuta
O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. O ciorba extrem de gustoasa si foarte buna. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion […]
Pofta buna!