Ciorba de vacuta cu bors din: carne de vita, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, varza, cartofi, rosii, fasole pastai, patrunjel, leustean, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de vită mai tânără (cu os, sau coaste) 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 telină 2 cepe 1/4 varză albă crudă 2 cartofi 3 roşii coapte […]
Ciorba de vacuta cu leustean si bors
PrinteazaCiorba de vacuta cu leustean si bors din: carne de vită, ceapă, morcov, ţelină, roşii în bulion, ardei gras, cartofi, leuştean, borş, boia dulce, piper, sare, ardei iute.
Ingrediente:
- 750 g carne de vită
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 100 g ţelină
- 1 cutie roşii în bulion
- 1 ardei gras
- 12 cartofi
- 1 legătură leuştean
- 500 ml borş
- boia dulce
- piper
- sare
- ardei iute
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe, o speli, o acoperi cu apă şi o pui la fiert.
După ce se opăreşte, o scurgi, o speli cu apă rece şi o pui din nou la fiert cu patru litri de apă. Spumezi.
Când carnea este aproape fiartă, pui legumele curăţate (mai puţin cartofii), spălate şi tăiate mărunt şi laşi pe foc până când legumele sunt fierte.
Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, roşiile în bulion tocate, boia, sare şi piper, după gust, şi mai laşi 15-20 de minute, la foc mic.
Torni borşul fiert separat şi spumuit. lei oala de pe foc şi presari leuşteanul tocat.
Acoperi cu un capac 10 minute să se aro- matizeze, după care o serveşti cu un ardei iute.
Ciorba de vacuta cu leustean si bors
Pofta buna!
Ciorba de vacuta cu parmezan
Ciorba de vacuta cu parmezan din: piept de vita, ceapa, morcov, usturoi, ulei, pasta de rosii, telina, ardei, unt, parmezan. Ingrediente: 300 g piept de vită 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 500 g ţelină (rădăcina) sare ardei iute 2 felii pâine 1 lingură […]