Ciorba de vacuta in paine
PrinteazaCiorba de vacuta in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici, ceapa verde, piper.
- 500-700 g carne de vita
- 1 kg rosii zemoase
- 2 morcovi potriviti
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi
- ulei de floarea soarelui
- sare
- 2 l apa clocotita
- 3 cartofi
- patrunjel sau cimbru
- 4 painici rotunde, negre
- ceapa verde, optional
- piper
Mod de preparare:
Cureti si speli legumele, apoi tai cubulete cartofii si ardeii grasi, ceapa julieon, iar morcovii ii dai prin razatoare.
Prepari rosiile cu care vei acri ciorba. Le oparesti, 3-4 minute, le scoti din apa si cand sunt caldute, le decojesti si le dai prin razatoare.
Pui carnea taiata cubulete intr-o oala, o aparesti, arunci apa si torni alta proaspata.
Lasi la fiert, spumuieşti şi adaugi legumele. încerci carnea şi dacă nu s-a fiert mai torni cei 2 litri de apă clocotită şi laşi în continuare pe foc.
După ce s-a fiert, adaugi roşiile, sarea şi piperul. Laşi câteva clocote şi opreşti focul
. Presari cimbru şi pătrunjel proaspăt tocate, în timp ce ciorba fierbe, pregăteşti pâinea, îi tai un căpăcel, îi scoţi miezul, apoi o dai la cuptor pentru câteva minute.
Pui ciorba în castronaşul din pâine şi serveşti, dacă vrei, cu ceapă verde.
Ciorba de vacuta in paine
Pofta buna!