Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi ½ […]
Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta
PrinteazaCea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet.
Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel de mancare ideal pentru iarna, deoarece este cald si hranitor.
Iata cum se poate pregati ciorba de vacuta:
Ingrediente:
- 1 kg carne de vaca
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 tulpina de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras
- 3 linguri de bors sau zeama de bors
- sare si piper dupa gust
- otet dupa gust
Mod de preparare:
Se fierbe carnea de vaca in apa cu sare, pana devine moale. Se curata si se taie legumele si ardeiul gras in cuburi mici.
Se adauga legumele in oala cu carnea si se mai fierb inca 10 minute. Se adauga borsul sau zeama de bors, sare si piper si se mai fierb inca 5 minute.
Se adauga otet dupa gust si se lasa sa fiarba inca 5 minute.
Se poate servi calda, cu smantana sau ardei iute.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana
Ciorba taraneasca cu carne de vita
Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de […]
Pofta buna!