Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta

Printeaza

Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet.

Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel de mancare ideal pentru iarna, deoarece este cald si hranitor.

Iata cum se poate pregati ciorba de vacuta:

retete

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vaca
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 tulpina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri de bors sau zeama de bors
  • sare si piper dupa gust
  • otet dupa gust

 

Mod de preparare:

Se fierbe carnea de vaca in apa cu sare, pana devine moale. Se curata si se taie legumele si ardeiul gras in cuburi mici.

Se adauga legumele in oala cu carnea si se mai fierb inca 10 minute. Se adauga borsul sau zeama de bors, sare si piper si se mai fierb inca 5 minute.

Se adauga otet dupa gust si se lasa sa fiarba inca 5 minute.

Se poate servi calda, cu smantana sau ardei iute.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Ciorbita de vita cu smantana

Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana

Ciorba cu carne de vita, usturoi si smantana din: apa, carne de vita, cartofi, ceapa, rosii, patrunjel, morcovi, smantana, bors, usturoi, foi de dafin, piper, sare, leustean si marar. Ingrediente: 6 pahare de apă 500 g carne de vită de la piept 3 cartofi 2 cepe 2 roşii 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi ½ […]

 

Ciorba de vita cu zeama de varza

Ciorba taraneasca cu carne de vita

Ciorba taraneasca cu carne de vita din: carne de vita, apa, varza alba, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, rosii, ceapa, ciuperci, ulei, ou, smantana, bors, sare, piper boabe, cimbru, marar, patrunjel, foi de dafin. Ingrediente: 500 g carne de vită 6 pahare apă ¼ căpăţână de varză albă 6 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.