Ciorba de vacuta
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de vacuta cu: ceapa, morcovi, patruljel, telina, ardei, cartofi, varza rosie, fasole boabe, mazare verde, sare, boia, piper, ulei, rosii, otet cu tarhon, marar, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 kg rasol de văcuţă şi mânzat
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 ardei
- 2 cartofi
- 200 g varză roşie
- 200 g fasole boabe conservă
- 200 g mazăre verde congelată
- sare
- boia
- piper
- 100 ml ulei
- 2 roşii
- 2 linguri pastă roşii
- 2 linguri oţet cu tarhon
- mărar uscat
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Legumele, curăţate şi spălate, se taie cuburi mici. Ceapa, morcovii, ţelina, pătrunjelul şi ardeiul se rumenesc un pic în ulei, se pun boia, sare, pasta de roşii şi roşiile tăiate mărunt. Se adaugă zeama de văcuţă, cartofii cubuleţe şi mazărea verde.
Când legumele sunt pătrunse, se pun fasolea boabe şi varza tăiată fideluţă. La sfârşit, ciorba se drege cu oţet cu tarhon, piper şi pătrunjel verde. Se adaugă în ciorbă carnea de văcuţă, bucăţi mici (rasolul de văcuţă se spală şi se fierbe separat până se poate desprinde de pe oase).
Ciorba de vacuta
Pofta buna!