Ciorba de vara cu fasole si mazare
PrinteazaCiorba de vara cu fasole si mazare din: rădăcină de pătrunjel, ardei gras verde, cartofi, telina, fasole verde, boabe de mazare, ceapa verde, ulei sau grasime de gaina, sare, piper negru macinat, oua, smântână pentru gătit, marar, leuştean, frunze de pătrunjel, frunze de salată verde.
Ingrediente:
- 2 bucăţi rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras verde
- 1 cartof
- 200 g ţelină
- 200 g fasole verde
- 100 g boabe de mazăre
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură ulei sau grăsime de găină
- sare
- piper negru măcinat
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml smântână pentru gătit
- 1 legătură mărar
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- câteva frunze de salată verde
Mod de preparare:
Speli legumele şi le cureţi. Tai ţelina şi pătrunjelul în cubuleţe, ceapa rondele, cartoful în cuburi mai mari, ardeiul în pătrăţele, iar fasolea în bastonaşe de 4-5 cm. Toci fin leuşteanul, mărarul şi pătrunjelul.
Tai salata în fâşii înguste. Topeşti untură de pasăre în oala pentru ciorbă (cu volumul de 4-5 litri) sau încingi uleiul.
Căleşti legumele în grăsimea încinsă, amestecând timp de 1-2 minute.
Torni aproximaţii 2lh litri de apă caldă, cât să le acopere şi laşi să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute.
Adaugi frunzele de salată, iar după câteva clocote, stingi focul.
Baţi ouăle cu smântână şi torni treptat un polonic de zeamă. Dregi supa cu acest amestec şi presari verdeţurile fin tocate.
Serveşti supa după 10 minute, lăsând astfel timp verdeţurilor să-şi răspândească aroma în toată masa de lichid.
Ciorba de vara cu fasole si mazare
Pofta buna!