Ciorba de vara
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana.
- 200 g morcovi baby
- o rădăcină de pătrunjel
- un sfert de ţelină
- 200 g mazăre
- 5 roşii
- doi ardei graşi
- două cepe
- 200 ml suc de roşii
- 200 g paste
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
- smântână
Mod de preparare:
Ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie julieri
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie mărunt sau sferturi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc, într-o oală se pun la fiert doi litri de apă şi, când a început să clocotească, se adaugă legumele călite.
Se pun morcovii baby spălaţi şi tăiaţi înjumătăţi, sare şi piper. Când legumele sunt pe jumătate
fierte se adaugă mazărea şi ardeii graşi tăiaţi bucăţi. Se fierb zece minute, se adaugă pastele şi se mai fierb zece minute. Se toarnă sucul de roşii, roşiile date pe râzătoare şi se condimentează dacă este nevoie.
Ciorba de vara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de vara