Ciorba de varza acra cu carnati afumati
PrinteazaCiorba de varza acra cu carnati afumati din: varza, carnati, untura, faina, ceapa, sare, boia, smantana.
- 1 varză murată
- 250 g cârnaţi afumaţi
- 1 lingură cu untură
- 2 linguri cu făină
- 1 ceapă tocată
- sare
- 2 linguri cu boia dulce de ardei
- 1 pahar cu smântână
Mod de preparare:
Tocaţi varza fideluţă şi fierbeţi-o în 2 l de apă caldă 30 minute. Din untură şi ceapă tocată, călită până se înmoaie bine, faină şi boia dulce de ardei faceţi un rântaş, pe care-l ţineţi pe foc moale 10 minute.
Turnaţi rântaşul peste varză şi fierbeţi împreună 10 minute, după care adăugaţi în ciorbă cârnaţii tăiaţi felii şi rumeniţi în tigaie fară untură.
Potriviţi de sare, trageţi oala de pe foc. Serviţi fierbinte, dreasă cu smântână.
Pofta buna!