Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]
Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure
PrinteazaCiorba cu varza acra, ciolan afumat si piure din: varza acra, ceapa, faina, untura, telina, morcov, praz, ciolan afumat, sare, piper, cartofi, unt si lapte.
- 1 kg varza acra
- 2 cepe
- 2 linguri faina
- 1 lingura untura sau ulei
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 1 fir de praz
- 1 ciolan afumat sau 300 g costita afumata
- sare
- piper
pentru piure:
- 1 kg cartofi
- 30 g unt
- circa 1/4 l lapte
Mod de preparare:
Speli bine ciolanul, tai varza fideluţă şi o pui la fiert în 3 I de apă.
După 1 oră, topeşti ceapa în untură încinsă (nu rumenită), o presari cu făină, o mai ţii pe foc 1-2 minute, stingi cu apă şi torni apoi amestecul în oala cu varză.
Pui ţelina, morcovul, prazul tăiate ca pentru ciorbă. Dacă foloseşti costiţă, o tai felii subţiri şi o fierbi odată cu zarzavatul.
Mai fierbi totul timp de 1 oră. Piperezi şi acreşti, dacă mai e cazul, cu zeamă de varză.
Separat, adaugi piureul de cartofi bine legat. In fiecare farfurie de ciorbă pui o porţie de piure.
Ciorba cu varza acra, ciolan afumat si piure
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de burta ca la mama acasa
Ciorba de burta ca la mama acasa din: smantana, burta prefiarta, oase de vita, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, oua, telina, usturoi, sare, piper, foi de dafin, otet. Ingrediente: 2 kg burtă prefiartă 500 g smântână 1 kg oase de vită 3 cepe 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 țelină 4 ouă 1 usturoi […]
Pofta buna!